Tykkää turkulaisesta! -kampanja haastaa jokaisen turkulaisen mukaan tekemään hyviä tekoja. Kampanjassa ihmiset tai organisaatiot voivat osaltaan auttaa vähentämään yksinäisyyttä toteuttamalla itselleen sopivia pieniä tai suurempia hyviä tekoja. Myös me V-S FinFamilla haluamme osallistua kampanjaan ja olla omalla toiminnallamme mukana vähentämässä yksinäisyyttä!

Me lupaamme;

Ottaa yksinäisyyden puheeksi mielenterveys-ja päihdeläheisten kanssa.

Tarjota vapaaehtoistoiminnan kautta mahdollisuuksia vähentää yksinäisyyttä.

Tarjota vapaaehtoisille yhteisön, johon kuulua.

Vapaaehtoistoiminta on oiva mahdollisuus meille jokaiselle tehdä konkreettisia tekoja yksinäisyyden vähentämiseksi. V-S FinFamin vapaaehtoistoimintaan voit tulla mukaan itsellesi sopivalla tavalla ja ajaksi. Eri vapaaehtoistehtäviä ovat mm. ryhmän ohjaaminen, tukihenkilötoiminta tai vertaisomaisena toimiminen.

V-S FinFamin tukihenkilötoiminta on suunnattu kaiken ikäisille mielenterveys-ja päihdeläheisille. Tukihenkilötoiminta on tavoitteellista toimintaa, jossa tuettava ja tukihenkilö tapaavat noin. 1-2 krt / kuussa ja tekevät tuettavalle mielekkäitä asioita. Näitä voivat olla iästä riippuen esimerkiksi kahvittelu, taidenäyttelyissä käynti, pulkkamäki tai yhdessä kävelylle lähteminen. Kevään vapaaehtois-ja tukihenkilökoulutus järjestetään maaliskuussa. Jos kiinnostuit, lue lisää täältä!

Talkoissa yksinäisyyttä vastaan meillä jokaisella on mahdollisuus toimia ja toteuttaa omassa arjessamme pieniä tai suurempia tekoja positiivisen vuorovaikutuksen ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi.

#eiyhtäänyksinäistä #vsfinfami #tykkääturkulaisesta

Pin It on Pinterest