Yhres tehrään ihmeit – tul mukkaan

”Yhres tehrään ihmeit” – omaisyhdistyksemme 36. toimintavuoden slogan lupaa paljon. Mitä se käytännössä tarkoittaa mielenterveys- ja päihdeomaisille?

Yhdistyksemme osaavat työntekijät, sitoutunut uusi hallitus ja 100 aktiivista vapaaehtoista työskentelevät YHRES omista lähtökohdistaan omaisten tukemiseksi. Yhdistyksessämme on lämmin, yhteisen tekemisen tunnelma, jonka jokainen uusi omainen toivottavasti tuntee astuessaan sisään toimistomme ovesta. Toimintamme on avointa kaikille mutta jäsenenä saat ensimmäisenä ainoan mielenterveysomaisten lehden Labyrintin 4/ vuodessa, tiedon tulevista tapahtumista ja luennoista, lippuja tapahtumiin yms. sekä tuet tärkeää toimintaamme. Jäseneksi voit liittyä täällä.

TEHRÄÄN– Pienilläkin resursseilla saamme paljon aikaan. Tarve toiminnallemme, sekä ammattilaisten että vapaaehtoisten antamalle tuelle on ilmeinen, sillä tukea hakevia omaisia ohjautuu toimintaamme jatkuvasti enemmän. Kevään toimintakalenterista löytyy tietoa, tukea ja toimintaa niin lapsiperheille kuin senioreille.

Myös nuoret ovat löytäneet yhdistyksemme. Valitettavasti nuorten aikuisten ryhmätoimintaan emme saaneet rahoitusta tälle vuodelle. Toimettomiksi emme silti jää, vaan nuorille aikuisille järjestetään oma Prospect-ryhmä ja muuta toimintaa heidän toiveidensa pohjalta.

Kysy nuorelta -hanke (2019-2020) etenee täyttä vahtia ja vie tietoa mielenterveysomaisten tunnistamisesta ja tuesta Turun, Kaarinan ja Salon toisen asteen oppilaitoksiin yhdessä nuorten koululähettien kanssa.

Tänä vuonna haluamme entistä paremmin selvittää toimintamme vaikuttavuutta, mitä ne IHMEET ovat, joita joka päivä tapahtuu tukihenkilötoiminnassa, ryhmissä ja ohjauksessa- ja neuvonnassa. Haluamme saada systemaattisemmin yhdistyksen järjestämään toimintaan osallistuvilta arviointia työmme tuloksista ja keittämisajatuksia, miten voimme jatkossa toimia entistä paremmin. Yhdistyksen tulevaisuuden suuntaa tarkistetaan nyt ja siihen toivomme kaikkien ajatuksia ja ideoita. On tärkeää, että kaikkien ääntä kuullaan, joten kerrothan sen kun eteesi tulee palautelomake tai sinulla syntyy idea mitä toimintaa toivoisit.

TUL MUKKAAN – Jokaiselle vapaaehtoiselle löytyy mielenkiintoista tekemistä, voit tulla pitämään yhden illan itseäsi kiinnostavasta aiheesta, tulla lasten ohjaajaksi kursseille tai kouluttautua tukihenkilöksi tai koululähetiksi. Pidämme vapaaehtoisistamme hyvää huolta järjestämällä työnohjausta ja virkistystä. Koulutamme uusia vapaaehtoisia jo helmikuussa.  Voit tutustua vapaaehtoistoimintaan täällä.

Tervetuloa mukaan tekemään ihmeitä kanssamme!

Milla Roos
Toiminnanjohtaja

Pin It on Pinterest