Luennot

Yhdistys järjestää maksuttomia yleisöluentoja, Hyvinvoinnin iltakouluja, yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton sekä Turun pääkirjaston kanssa. Luentojen teemoina ovat erilaiset ajankohtaiset aiheet koskien mielenterveyden hyvinvointia. Luennoille ovat tervetulleita omaisten lisäksi esimerkiksi opiskelijat sekä ammattilaiset. Lisäksi järjestämme luentoja mielenterveys- ja päihdeomaisille yhteistyössä Perhelinjan kanssa

Osallistu mielenkiintoisille ja maksuttomille luennoille kotisohvalta käsin.

syksyn 2021 Hyvinvoinnin iltakoulu yleisöluennot

Mentalisaatio – mieli mielessä

Aika: Tiistaina 14.9.2021 klo 18 – 19.30
Paikka: Turun pääkirjasto, Studio-Sali, Linnankatu 2, Turku. Tapahtumaa voi seurata myös etäyhteydellä Facebook -tapahtuman ”Hyvinvoinnin iltakoulu” kautta

Toimiva mentalisaatiokyky on hyvän vuorovaikutuksen edellytys. Luennolla tutustutaan maanläheisesti mielen ja mentalisaatiokyvyn kehittymiseen vuorovaikutuksessa lapsen ja aikuisen välillä, vuorovaikutuksen solmukohtiin ja riittävän hyvään vanhemmuuteen, sekä vanhemman oman taustan vaikutukseen ihmissuhteissa. Vain turvallisissa olosuhteissa mieli toimii optimaalisesti. 

Luennoitsija Anu Rönnqvist (psykologi, psykoterapeutti ja työnohjaaja. syvaanpaahan.fi) 

Läheisriippuvuus

Aika: Tiistaina 12.10.2021 klo 18 – 19.30
Paikka: Turun pääkirjasto, Studio-Sali, Linnankatu 2, Turku. Tapahtumaa voi seurata myös etäyhteydellä Facebook -tapahtuman ”Hyvinvoinnin iltakoulu” kautta

Mitä on läheisriippuvuus? Puhutaan luennolla siitä, miten läheisriippuvaisen mieli ja ajattelu usein toimii. Kaikkia läheisriippuvaisia yhdistää suhde muihin ihmisiin, reagointi ja tapa toimia itseään vastaan. Läheisriippuvaisen ihmisen toimintaa ohjaa usein pelko tai muu negatiivinen tunne, jota hän yrittää toiminnallaan tai toimimattomuudellaan välttää. Pyritään ymmärtämään aihetta tarkemmin myös konkreettisten työssä koottujen esimerkkien ja materiaalien kautta.  

Luennoitsija Jenna Takatalo (Läheisohjaaja, sairaanhoitaja AMK, erikoistumisalana riippuvuudet ja riippuvuuksien psykososiaalinen hoito) 

syksyn 2021 luennot yhteistyössä perhelinjan kanssa

Pieni lapsi mielenterveysongelmaisen läheisenä

Aika: Tiistaina 23.9.2021 klo 17 – 18.30
Paikka: Verkossa

miltä lapsesta tuntuu? mitä hän voi kokea? mistä oli hyötyä tai mistä olisi ollut hyötyä? mitä vanhempien olisi hyvä tiedostaa ja ottaa huomioon, kun perheessä on mielenterveyden haasteita ja alaikäisiä lapsia. 

Luennoitsijana omaistyön koordinaattori Sirpa madsen ja kokemustoimija Maija.

Ilmoittautumislinkki julkaistaan myöhemmin.

Miten selvitä läheisen kanssa, jolla päihteiden väärinkäytön ja mielenterveyden haasteita

Aika: Tiistaina 18.11.2021 klo 17 – 18.30
Paikka: Verkossa

Millaista arki on, kun läheisellä on päihteiden käytön ja mielenterveyden haasteita? Mitä minun olisi hyvä tietää? Miten jaksan ja pärjään tilanteessa? 

Luennoitsijana omaistyön koordinaattori Sirpa madsen ja kokemustoimija Venla.

Ilmoittautumislinkki julkaistaan myöhemmin.

Pin It on Pinterest