Luennot

Yhdistys järjestää maksuttomia yleisöluentoja yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton sekä Turun pääkirjaston kanssa. Luentojen teemoina ovat erilaiset ajankohtaiset aiheet koskien mielenterveyden hyvinvointia. Luennoille ovat tervetulleita omaisten lisäksi esimerkiksi opiskelijat sekä ammattilaiset.

Luennoille ei tarvitse ilmoittautua, vaan paikat täytetään tulojärjestyksessä, max 80 henkilöä.

Osallistu mielenkiintoisille ja maksuttomille luennoille. Muista olla ajoissa paikalla, paikkoja rajoitettu määrä.

syksyn 2020 luennot

lapsen stressi ja aivot

Aika: Tiistaina 15.9.2020 klo 17.30 – 19.00
Paikka: Turun pääkirjasto, STUDIO | Näytä kartalla

Luennoitsija: Eeva-Leena Kataja. Psykologi-tutkija (PsT), perhepsykoterapeutti, FinnBrain-tutkimus. www.finnbrain.fi 

Luento tarjoaa perustietoa lapsen stressistä; mitä kehossa tapahtuu stressin aikana, miten se näkyy tunteiden ja käytöksen tasolla ja mikä merkitys stressinsäätelykyvyllä on terveyskehityksen näkökulmasta. Luennolla käsitellään vanhempien psyykkisen voinnin merkitystä lapsen stressinsäätelyjärjestelmien kehitykselle, alkaen jo raskausajan hyvinvoinnin merkityksestä. Luennon tarkoituksena on lisätä ymmärrystä erityisesti lasten stressireaktioista sekä stressin vaikutuksista lapsen aivojen kehitykseen. 

kokonainen ihminen – seksuaalisuuden huomioiminen, kun mieli sairastaa

Aika: Tiistaina 16.12.2020 klo 17.30 – 19.00
Paikka: Turun pääkirjasto, STUDIO | Näytä kartalla

Luennoitsija: Hanna Lasonen. Seksuaaliterapeutti.

Seksuaalinen hyvinvointi on oikeutemme, myös sairauden aikana. Kommunikointi seksuaalisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi on tärkeää sekä itselle että mahdolliselle kumppanille. Lääkityksen ja hoitojen vaikutukset seksuaalisuuteen tulisi huomioida terveydenhuollossa. Ihmisen asenne ja avoimuus seksuaalisen hyvinvoinnin kysymyksissä ratkaisee, onko tukea helppo antaa, vastaanottaa ja pyytää. Luento kannustaa ihmisiä, jotka elävät mielenterveyden haasteen kanssa, heidän kumppaneitaan sekä terveydenhuollon työntekijöitä ottamaan seksuaalisuuden puheeksi.  

Huom! Tilaisuutta voi seurata etäyhteydellä!

Pin It on Pinterest