Toiminta poikkeusaikana

Koronavirustilanne vaikuttaa myös meidän toimintaamme. V-S – FinFamin kaikki ryhmät, leirit ja tilaisuudet on peruttu 6.6. asti suojellaksemme riskiryhmään kuuluvia. Tilannetta seurataan ja päivitetään hallituksen ja THL:n ohjeistusten mukaisesti. Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous siirretään järjestettäväksi myöhemmin, tiedotamme tästä jäseniä uuden ajankohdan varmistuttua. Kesäsaunat sekä kesäretki ja syyskauden avajaiset järjestetään normaalisti.

Olemme siirtäneet ryhmät sekä osan tilaisuuksista etäyhteyksillä toteutettavaksi sekä luomme parhaillaan uusia tapoja tuoda ihmisiä yhteen poikkeusaikanakin. Esimerkiksi vanhempain- ja puolisoryhmät, prospect-ryhmä sekä vapaaehtoisen ryhmätapaamiset ja työnohjaukset on siirretty etäyhteyksin järjestettäväksi. Lisätietoa saat työntekijöiltä sekä päivittyvän viikko-ohjelman löydät sosiaalisen median kanavistamme.

Omaisneuvonta

Tuemme mielenterveysomaisia edelleen omaisneuvonnan keskusteluavulla puhelimitse tai videoyhteydellä. Lisätietoja saat työntekijöiltä sekä neuvontapuhelimesta arkisin klo 9 – 15, puh. 044 793 0582. Muina aikoina voit jättää neuvontapuhelimen vastaajan yhteydenottopyynnön tai lähettää sähköpostia. Lisätietoa omaisneuvonnasta, yhteydenottolomakkeen, yhteystiedot sekä sähköisen ajanvarauksen löydät täältä.

Tilanne on meille kaikille uudenlainen ja vaatii erilaisia, uusia toimintamalleja ja järjestelyjä. Me ymmärrämme, miten kuormittavalta tilanne äkisti muuttuneessa arjessa voi tuntua. Kannustamme ottamaan yhteyttä entistä matalammalla kynnyksellä työntekijöihin. Et jää yksin!

 

kesäsaunat rauhaniemessä ma 15.6. & ma 13.7 klo 17-19

Tervetuloa mukaan nauttimaan kesäillasta yhdessä! Kesäsaunojen ohjelmassa on saunan ja uimisen lisäksi mm. grillausta, kahvia & pullaa sekä rentoa yhdessäoloa. Kesäsaunat ovat maksuttomia osallistujille. Kesäsaunat järjestetään Rauhaniemen saunalla Littoisissa, osoitteessa Vanuttajankatu 5, Littoinen. Turusta pääset kätevästi paikalle busseilla 2B ja 2C. Kesäsaunaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lisätietoa täältä!

 

kesäretki mathildedaaliin  22.8. klo 9.45-16.30

Tervetuloa koko perheen kesäretkelle! Päivän aikana pääsee tutustumaan historialliseen ruukkitehdas-alueeseen opastetun kierroksen myötä sekä vierailemaan alueella laiduntavien alpakoiden luona. Lähtö ja paluu linja-autolla Turusta. Hinta 60e aikuiset, 30e lapset. Lisätiedot täältä!

 

Syyskauden avajaiset rauhaniemessä to 27.8. klo 17-21

Tervetuloa mukaan perinteisiin syyskauden avajaisiin! Ohjelmassa mm. rentoa yhdessäoloa, syystoiminnan esittelyä, mahdollisuus saunoa ja uida, pientä naposteltavaa sekä makkaran grillausta. Tapahtuma on maksuton. Lisätiedot täältä! 

etänä tapahtuvaa toimintaa

Kootusti valtakunnalliset etänä toimivat verkko- ja puhelinryhmät löytyvät FinFamin sivuilta.

Vertaistuellinen, avoin chat joka keskiviikko klo 17-19

Mielenterveysomaisille suunnattu, vertaistuellinen chat järjestetään keskiviikkoisin klo 17-19 tukinetissä.
V-S-FinFamin työntekijät ovat mukana chatin toteuttamisessa. Chat on avoin, voit tulla mukaan koska haluat. Chat toteutetaan joka keskiviikko toukokuun loppuun saakka. Lisätiedot chatista löydät täältä.

Prospect-ryhmä omaisille 27.4.-11.6. klo 17-18.30

Prospect-vertaisryhmä vastaa omaisten omiin tarpeisiin. Se auttaa omaisia lisäämään itseluottamustaan sekä antaa selviytymisvalmiuksia. Ryhmän myötä omaisten jaksaminen ja elämänhallinnan tunne lisääntyy. Samalla omaisten elämänlaatu paranee.

Omaisen aakkoset – ryhmä 27.4.- 7.5. klo 17-18.30

Mielenterveys- ja päihdeomaiselle, joka on lähtenyt hakemaan omaisyhdistyksestä apua tilanteeseen lähiaikoina. Sisältönä mm. tunteiden käsittelytapoja, vertaistukea, tulevaisuuden tavoitteet, vinkkejä ja selviytymiskeinoja. Soveltuu hyvin esim. yksilökeskustelun jatkeeksi tai Ensitietopäivän jälkeen.

Puoliso- ja vanhempainryhmät myös etänä!

Ryhmät ovat täydentyviä, mukaan voi tulla yhdeksikin kerraksi tai kesken kauden, jos ryhmässä on tilaa. Ilmoittautumiset oheisen linkin kautta (vanhempainryhmä ja puolisoryhmä ) tai soittaen Sirpa Madsenille p. 044 793 0585. Puolisoryhmä kokoontuu seuraavaksi tiistaina 19.5. klo 17-19 etäyhteyksillä ja vanhempainryhmä 20.5. klo 17-19 myöskin etäyhteyksin.

Omaishoitajien etäjooga 4.5.-1.6.2020

Tämä jooga sopii myös aloittelijoille. Kuuntele kehoasi ja luovu täysin suorittamisesta!
Varaa itsellesi tilaa liikkua sekä jumppa-alusta (ei välttämätön). Pukeudu joustaviin vaatteisiin.
Varmista, ettet voi liukastua (esim. paljaat varpaat). Joogaan pääset osallistumaan etänä ja ilmoittautumatta, suoraan linkistä: https://meet.jit.si/OmaishoitajanJooga

Jooga järjestetään maanantaisin 4.5.-1.6. välisenä aikana klo 17 alkaen. Jooga toteutetaan yhteistyössä Turun Seudun Omaishoitajat ry:n kanssa. Lisätietoja ja apua Jitsi Meet ohjelman- lataamiseen saat Turun Seudun Omaishoitajat ry:ltä, puhelinnumerosta 040 683 9595, arkisin 9 – 14.

Lisäksi mm. instalivejä yhdessä Kysy nuorelta-hankkeen sekä yhteistyötahojen kanssa.
Tietoa, toivoa ja tukea tarjoaa:
Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry:n väki

 

Pin It on Pinterest