aikuisten lapsiomaisten ryhmä

Aikuisten lapsiomaisten ryhmä on suunnattu niille aikuisille, joilla on kokemus lapsena tai nuorena siitä, että perheessä on ollut mielenterveys- tai päihdeongelmia esim. vanhemmalla tai sisaruksella. Ryhmä on vertaistuellinen keskusteluryhmä, jossa on mahdollisuus keskustella itselle ajankohtaisista aiheista. 
Ryhmää ohjaavat vapaaehtoiset Annika ja Mona. Ryhmä on täydentyvä, joten voit tulla mukaan milloin vain. Tapaamiset sisältävät tietoa ja alustuksia aiheeseen, ohjaajien selviytymistarinat, sekä keskustelua ja vertaistukea.

 

Ryhmän aiheina ovat:

To 4.2. klo 17-19, Menneen vaikutukset arjen hallintaan

To 11.3. klo 17-19, Vaikutukset tunne-elämään

To 8.4. klo 17-19, Elämäni tähän asti

To 6.5. klo 17-19, Elämäni tästä eteenpäin, tulevaisuus

 

”Yksinhuoltajaäitini masennus leimasi syvästi kasvuani ja kehitystäni ja olen oikeastaan ”oppikirjaesimerkki” masentuneen vanhemman lapsesta. Ulkoisesti yritin olla iloinen ja pärjäävä lapsi, mutta sisäisesti voin pahoin jo hyvin nuoresta pitäen. Parikymppisenä tuli seinä vastaan ja minun oli päätettävä joko päättää elämäni tai hakea apua. – Annika”

”Minä en halua hävetä toisen ihmisen puolesta. Minulla kesti kauan ihan liian kauan ymmärtää se. Minä en häpeä, ei sairastavankaan tarvitse hävetä. Nykyään hyväksyn tilanteen. Aina voi hävetä, mutta ei tarvitse – Mona”

 

Ryhmä on täydentyvä, eli mukaan voi tulla myös kesken kauden. Ilmoittautumiset tätä kautta.

Kenelle?

Aikuiset lapsiomaiset

Milloin?

4.2.-6.5.2021

Missä?

Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry
Itäinen Pitkäkatu 11 a, Turku

Näytä kartalla

Lisätietoja

Sirpa Madsen
Sirpa Madsen

Omaistyön koordinaattori

(toimintaterapeutti)

p. 044 793 0585
[email protected]

Pin It on Pinterest