Kesäkuu on Pride-kuukausi! Pride-kuukauden aikana juhlitaan seksuaalisuuden ja sukupuoli-identiteetin monimuotoisuutta, sekä tuodaan esiin ajankohtaisia tärkeitä tasa-arvokysymyksiä.

Me Varsinais-Suomen FinFamissa tahdomme ottaa kantaa sote-alan toimijoiden osaamiseen HLBT+ (seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien) henkilöiden kohtaamisessa. Kehitimme omalle toiminnallemme kohtaamisen pelisäännöt, jotta pystymme palvelemaan myös HLBT+ henkilöitä yhä paremmin.

Pelisääntömme ovat:

  • Puutun epäasialliseen käytökseen.
  • Tiedostan, että seksuaalisuuden ja sukupuoli-identiteetin moninaisuus on voimavara.
  • Käytän henkilön mainitsemia nimiä ja termejä.
  • Kohtaan ihmisen yksilönä, vältän olettamista ja yleistämistä.
  • Tiedostan osaamiseni aukot ja olen valmis oppimaan uutta

”Pride on paljon muuta kuin sateenkaaren väreihin muutettu logo sosiaalisessa mediassa. Pride-kuukausi haastaa meidät jokaisen järjestössä työskentelevän ja vapaaehtoisen pohtimaan omaa toimintaamme tasa-arvoisuuden näkökulmasta.” Toiminnanjohtajamme Milla Roos toteaa.

Tämän kuun aikana haastamme myös muita toimijoita sitoutumaan yhteisiin pelisääntöihin. Tavoitteenamme on, että jokainen henkilö saa laadukasta, tasa-arvoista palvelua.

Kohtaamisen pelisäännöt löydät helposti Instagramista ja Facebookista. Voit sitoutua pelisääntöihin jakamalla kuvan ja haastaa muita osallistumaan kampanjaamme. Muista käyttää tägiä #sitoudukohtaamaan osallistuessasi keskusteluun.


Tasa-arvoista Pride-kuukautta!

Pin It on Pinterest

Lahjoita