Ryhmät

Avoin ryhmätoiminta

Avoimissa vertaistukiryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Avoimissa ryhmissä on ohjaajana joko yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja. Avoin ryhmätoiminta on osallistujille maksutonta.

Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen!

Kultaisia kehyksiä

Kulttuurikaverit

Kulttuurikaverit -ryhmä on tarkoitettu omaisille jotka haluavat lisätä kulttuurin tuomaa hyvinvointia elämäänsä. Ryhmässä tutustutaan yhdessä kulttuuriin, teatteriin, museoihin ym.

Omaiskahvila Kaarinassa

Kahvihetki Kaarinan Kiesissä omaisille. Osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista. Tervetuloa!

täydentyvä ryhmätoiminta

Yhdistys tarjoaa erilaisia täydentyviä vertaisryhmiä, joihin on mahdollista tulla uutena ryhmäläisenä myös kesken kauden. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat koulutetut vertaisohjaajat. Ryhmiin on kuitenkin hyvä ilmoittautua etukäteen, sillä jotkin ryhmistä saattavat tulla kauden aikana täyteen. Ryhmätoiminta on maksutonta.

Vanhempainryhmä

Ryhmä on suunnattu vanhemmille, joilla on huoli murrosiän ohittaneen lapsensa mielenterveydestä tai päihteiden käytöstä.

Kaksi kättä

Puolisoryhmä

Ryhmä on suunnattu omaisille, joiden puolisolla on mielenterveys- tai päihdeongelmia.

epävakaa läheisellä -ryhmä

Ryhmiä on kaksi, joista toinen on suunnattu vanhemmille sekä isovanhemmille ja toinen sisaruksille, aikuisille lapsiomaisille, puolisoille tai muille läheisille.

Kirjoituspaperia ja kyniä

Elämästä tarinaa -kirjoitusryhmä

Elämästä tarinaa – kirjoitusryhmä. Ryhmässä kirjoitetaan harjoitteiden avulla omaa elämäntarinaa sekä pohditaan sitä kautta omaa elettyä elämää.

Kaverukset seisovat ja katsovat auringonlaskua

Aikuiset lapsiomaiset -ryhmä

Aikuisille, joilla on kokemus lapsena tai nuorena siitä, että perheessä on ollut mielenterveys- tai päihdeongelmia esim. vanhemmalla tai sisaruksella.

Suljettu ryhmätoiminta

Yhdistys tarjoaa erilaisia suljettuja vertaisryhmiä, joihin ei oteta kesken kauden uusia ryhmäläisiä. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat koulutetut vertaisohjaajat. Useat ryhmistä on määritelty omaissuhteen tai kuntoutujan diagnoosin mukaan. Ryhmätoiminta on maksutonta.

Suljettuihin vertaisryhmiin on erillinen ilmoittautuminen tai haku ennen ryhmän alkua. Katso lisätiedot kunkin ryhmän kohdalta. 

Prospect -ryhmä

Prospect -ryhmää suositellaan kaikille mielenterveys- ja päihdeomaisille, joiden läheisen sairastumisesta on aikaa vähintään n. pari vuotta.

Juokseva ankka

Kokonaisvaltainen rentoutus -ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu kaikille rentoutuksesta kiinnostuneille. Käytännön harjoittelun myötä ryhmä lisää valmiuksia kehon kuunteluun sekä rentoutumiseen. Ryhmässä opetellaan stressinhallintaa ja vietetään vertaistuellista iltaa yhdessä.

puisia helmiä joissa kirjaimia

Omaisen aakkoset -ryhmä

Mielenterveys- ja päihdeomaiselle, joka on lähtenyt hakemaan omaisyhdistyksestä tukea lähiaikoina. Ryhmän teemoina mm. tunteet, vertaistuki, selviytymiskeinoja arkeen sekä voimaantumisen näkökulma. Ryhmä järjestetään etäyhteydellä.

Virkatut pehmolelu mangustit nojailevat toisiinsa

Vertti -perheleiri

Vertti – leiri on suunnattu perheille, joissa vanhemmalla on masennusta ja lapset ovat 7-9-vuotiaita. Leirillä saat tukea vanhemmuuteen ja lapsen kokemusten ymmärtämiseen.

Virkattu pehmolelu-mangusti heiluttaa kättää

Iloa luonnosta ja eläimistä -ryhmä.

Iloa luonnosta ja eläimistä -ryhmä on suunnattu 9-12-vuotiaille mielenterveys- ja päihdeläheisille.

Lue lisää                             Ilmoittaudu

Ihmisen kämmenet yhdessä, niiden välissä keltainen kukka

Valo, kasvu, väriloiste -ryhmä

Luovia menetelmiä, mukavaa käsillä tekemistä! Ryhmään osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta luovista menetelmistä tai kädentaidoista, vain kiinnostus aiheeseen riittää sekä rohkeus lähteä kokeilemaan.

Pin It on Pinterest