Ryhmät

Avoin ryhmätoiminta

Avoimissa ryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Avoimissa ryhmissä on ohjaajana joko yhdistyksen työntekijä tai koulutettu vapaaehtoinen. Avoin ryhmätoiminta on osallistujille maksutonta eikä suurimpaan osaan tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Katso muu yhdistyksen avoin toiminta ja avoimet tapahtumat täältä.

Kultaisia kehyksiä

Kulttuurikaverit

Kulttuurikaverit -ryhmä on tarkoitettu omaisille jotka haluavat lisätä kulttuurin tuomaa hyvinvointia elämäänsä. Ryhmässä tutustutaan yhdessä kulttuuriin, teatteriin, museoihin ym.

Nuppi koossa -ryhmä Loimaalla

Avoin mielenterveysomaisten ryhmä Loimaalla. Mukaan ovat tervetulleita kaikki, joilla on kokemusta läheisen mielenterveyden haasteista ja jotka toivovat tukea omaan jaksamiseen.

täydentyvä ryhmätoiminta

Yhdistys tarjoaa erilaisia täydentyviä vertaisryhmiä, joihin on mahdollista tulla uutena ryhmäläisenä myös kesken kauden. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat koulutetut vertaisohjaajat. Ryhmiin on kuitenkin hyvä ilmoittautua etukäteen, sillä jotkin ryhmistä saattavat tulla kauden aikana täyteen. Ryhmätoiminta on maksutonta.

Kirjoituspaperia ja kyniä

Elämästä tarinaa -kirjoitusryhmä

Ryhmässä osallistujat kertovat ja kirjoittavat pienimuotoisia tarinoita, joita yhdessä tarkastellaan. Tavoitteena on tuottaa tekstiä elämän kokemuksista kirjoittamalla. Kirjoittamisen tukena käytetään mm. valokuvia .

Lue lisää                               Ilmoittaudu       
Kaksi kättä

Puolisoryhmä

Ryhmä on suunnattu heille, joiden kumppanilla on mielenterveyden haasteita.

Lue lisää                               Ilmoittaudu

epävakaa Läheisellä -ryhmä

Ryhmä on suunnattu heille, joiden läheisellä on epävakaa persoonallisuushäiriö.

 

 

Kuva pohdiskelevan oloisesta vanhemmasta henkilöstä

Vanhempienryhmä

Vanhempienryhmä on tarkoitettu heille, joiden aikuisella lapsella on mielenterveyden haasteita.

Kuva pohdiskelevasta henkilöstä, jonka kädet on yhdessä lähellä kasvoja.

Aikuiset lapsiomaiset -ryhmä

Aikuiset lapsiomaiset ovat henkilöitä, joiden lapsuudessa/nuoruudessa on ollut jollain perheenjäsenellä mielenterveyden tai päihteiden väärinkäytön haasteita.

Lue lisää                     Ilmoittaudu

Suljettu ryhmätoiminta

Yhdistys tarjoaa erilaisia suljettuja vertaisryhmiä, joihin ei oteta kesken kauden uusia ryhmäläisiä. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat koulutetut vertaisohjaajat. Useat ryhmistä on määritelty omaissuhteen tai kuntoutujan diagnoosin mukaan. Ryhmätoiminta on maksutonta.

Suljettuihin vertaisryhmiin on erillinen ilmoittautuminen tai haku ennen ryhmän alkua. Katso lisätiedot kunkin ryhmän kohdalta.

Juokseva ankka

Kokonaisvaltainen rentoutus -ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu kaikille rentoutuksesta kiinnostuneille. Käytännön harjoittelun myötä ryhmä lisää valmiuksia kehon kuunteluun sekä rentoutumiseen. Ryhmässä opetellaan stressinhallintaa ja vietetään vertaistuellista iltaa yhdessä.

puisia helmiä joissa kirjaimia

Omaisen aakkoset -ryhmä

Mielenterveys- ja päihdeomaiselle, joka on lähtenyt hakemaan omaisyhdistyksestä tukea lähiaikoina. Ryhmän teemoina mm. tunteet, vertaistuki, selviytymiskeinoja arkeen sekä voimaantumisen näkökulma. Ryhmä järjestetään etäyhteydellä.

Lue lisää                                  Ilmoittaudu
Kuva lapsesta ja vanhemmasta rannalla

Hyvä arki lapselle -ryhmä

Syksyllä 2021 alkava valtakunnallinen Hyvä arki lapselle -ryhmä on tarkoitettu vanhemmille, joilla on alaikäisiä lapsia ja perheessä on mielenterveys- tai päihdeongelmia 

Lue lisää                                  Ilmoittaudu

Kaverukset seisovat ja katsovat auringonlaskua

Aikuiset lapsiomaiset -ryhmä 2021

Aikuisille, joilla on kokemus lapsena tai nuorena siitä, että perheessä on ollut mielenterveys- tai päihdeongelmia esim. vanhemmalla tai sisaruksella.

Kaksi lasta valikoi suuresta laatikosta värikkäitä katuliituja

Vertti-Ryhmä 2022

Vertti-Ryhmä on suunnattu perheille, joissa vanhemmalla on masennusta ja lapset ovat 7-12-vuotiaita. Ryhmän tavoite on tukea vanhemmuutta ja lapsen kehitystä. Ryhmä sopii hyvin myös maahanmuuttajataustaisille perheille!

Lue lisää                      Ilmoittaudu

Kuvassa henkilö pitelee puhelinta käsissään ja ottaa valokuvaa

Voimaa valokuvauksesta -ryhmä nuorille

Ryhmässä tutustutaan erilaisiin keinoihin herätellä luovuutta ja lisätä läsnäoloa sekä itsetuntemusta hyödyntäen valokuvia ja valokuvaamista omassa arjessa. Suunnattu 15-29 -vuotiaille.

Lue lisää                                 Ilmoittaudu

Henkilö työskentelemässä tietokoneella ja lapsia hänen sylissään

Ammattilainen omaisena -ryhmä

Kenen tahansa läheinen voi sairastaa tai sairastua psyykkisesti. Meidän keskustelutuessa käy vuosittain lukuisia sosiaali- ja kasvatusalan ammattilaisia ja nyt heille on tarjolla oma vertaisryhmä.

 

Lue lisää                                   Ilmoittaudu

Valtakunnalliset verkkoryhmät

FinFami-yhdistykset ympäri Suomea järjestävät erilaisia verkossa toteutettavia vertaistukiryhmiä ja muuta ryhmätoimintaa. Keskusliitto on koonnut kotisivuilleen kaikki verkossa toteutettavat ryhmät, joihin voi osallistua paikkakunnasta riippumatta. Katso lisätiedot ryhmistä tämän linkin kautta.

Pin It on Pinterest