Ryhmät

täydentyvä ryhmätoiminta

Yhdistys tarjoaa erilaisia täydentyviä vertaisryhmiä, joihin on mahdollista tulla uutena ryhmäläisenä myös kesken kauden. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat koulutetut vertaisohjaajat. Ryhmiin on kuitenkin hyvä ilmoittautua etukäteen, sillä jotkin ryhmistä saattavat tulla kauden aikana täyteen. Ryhmätoiminta on maksutonta.

Kuva pohdiskelevasta henkilöstä, jonka kädet on yhdessä lähellä kasvoja.

Aikuiset lapsiomaiset -ryhmä

Vertaistuellinen ryhmä heille, jotka ovat kokeneet lapsuudessa/nuoruudessa läheisellä mielenterveyden tai päihteiden väärinkäytön haasteita.

Lue lisää                     Ilmoittaudu
Kaksi kättä

Puolisoryhmä

Vertaistuellinen ryhmä heille, joiden kumppanilla on mielenterveyden haasteita. Ryhmässä käsiteltävät teemat nousevat osallistujien tarpeista ja ajankohtaisista aiheista.

Lue lisää                               Ilmoittaudu

Kuva lapsesta ja vanhemmasta rannalla

Hyvä arki lapselle -ryhmä

Ryhmä on suunnattu vanhemmille, kun perheessä on alaikäisiä lapsia ja perheenjäsenellä tai läheisellä on mielenterveyden haasteita. Ryhmässä pohditaan vanhemmuutta, perheen tilannetta sekä lapsen tukemista arjessa.

Lue lisää                                  Ilmoittaudu

Ryhmä nuoria seisoo selkäpäin kameraan ja pitää toisiaan hartioista

Irti arjesta -nuorten ja nuorten aikuisten avoin toiminta

Irti arjesta toiminta on nuorille ja nuorille aikuisille suunnattua mukavaa ja rentoa yhdessä tekemistä ja vapaa-ajan viettoa. Lue lisää ja ilmoittaudu yhdelle kerralle tai useammalle!

 

Lue lisää ja ilmoittaudu!

epävakaa Läheisellä -ryhmä

Vertaistuellinen ryhmä heille, joiden läheisellä on epävakaa persoonallisuushäiriö. Ryhmässä käsiteltävät teemat nousevat osallistujien tarpeista ja ajankohtaisista aiheista. Ryhmä kokoontuu etäyhteydellä.

Kuva metsäpolusta

Vaelletaan yhdessä -keskusteluryhmä

Vaelletaan yhdessä -keskusteluryhmä on suunnattu kaikille yli 35-vuotiaille läheisille. Ryhmässä vaelletaan eri teemojen parissa keskustellen ja tehdään niihin liittyviä pieniä harjoituksia.

 

Lue lisää                                Ilmoittaudu    

Kuva pohdiskelevan oloisesta vanhemmasta henkilöstä

Ensiaskel-ryhmä

Nonstop-ryhmä johon voi tulla tapaamaan muita omaisia, riippumatta läheisen diagnoosista tai suhteesta sairastavaan. Tilanteet voivat olla erilaisia, mutta tunteet ja huolenaiheet usein samoja.

Henkilö pitelee käsissään kynttilää, ryhmä kaikenikäisille omaisille ja läheisille

Ryhmä kaikenikäisille läheisille

Ryhmä on suunnattu kaikenikäisille läheisille. Ryhmässä osallistuja saa tukea omaan jaksamiseensa sekä läheisen sairauteen liittyviin asioihin. Kokoontuu Salossa.

Lue lisää                               Ilmoittaudu

Henkilö pitelee käsissään kahvikuppia, teemallinen ryhmä

Teemallinen ryhmä

Vertaistuellinen ryhmä on suunnattu kaikille läheisille ja kokoontuu viisi kertaa syksyn aikana Salossa. Tapaamisissa käsitellään yhdessä vaihtuvia teemoja liittyen mm. jaksamiseen ja hyvinvointiin.

Lue lisää                               Ilmoittaudu

Suljettu ryhmätoiminta

Yhdistys tarjoaa erilaisia suljettuja vertaisryhmiä, joihin ei oteta kesken kauden uusia ryhmäläisiä. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat koulutetut vertaisohjaajat. Useat ryhmistä on määritelty omaissuhteen tai kuntoutujan diagnoosin mukaan. Ryhmätoiminta on maksutonta.

Suljettuihin vertaisryhmiin on erillinen ilmoittautuminen tai haku ennen ryhmän alkua. Katso lisätiedot kunkin ryhmän kohdalta.

Henkilö katse aurinkoon päin kädet levällään

Prospect+ -ryhmä

Jatkoryhmä niille, jotka ovat käyneet Prospect-ryhmän vähintään vuosi sitten. Jatkoryhmän tapaamiset syventävät keskustelua ja ylläpitävät hyvinvointia. Ryhmä kokoontuu viisi kertaa marraskuun aikana.

Lue lisää                      Ilmoittaudu

 

 

Virkattu pehmolelu-mangusti heiluttaa kättää

Iloa luonnosta ja eläimistä -ryhmä

Ryhmä on suunnattu 9–12-vuotiaille lapsille, joiden perheessä on mielenterveys- tai päihdeongelmaa. Ryhmässä käsitellään mm. tunteita, itsetuntemusta ja -ilmaisua hyödyntäen lähiympäristön luonto- ja eläinretkeilykohteita.

Lue lisää                                  Ilmoittaudu

Henkilö työskentelemässä tietokoneella ja lapsia hänen sylissään

Ammattilainen omaisena -ryhmä

Vertaistuellinen ryhmä on suunnattu läheisille, jotka työskentelevät sosiaali-, terveys- tai kasvatusalalla ja joiden läheinen sairastaa psyykkisesti tai käyttää päihteitä väärin. Ryhmässä käsiteltävät teemat nousevat ryhmäläisiltä.

 

Lue lisää                                   Ilmoittaudu

Kaksi lasta valikoi suuresta laatikosta värikkäitä katuliituja

Vertti-Ryhmä

Vertti-toiminta on suunnattu lapsiperheille, joissa vanhemmalla on masennusta ja lapset ovat 7-12-vuotiaita. Ryhmä sopii hyvin myös maahanmuuttajataustaisille perheille. Toiminnassa tuetaan vanhemmuutta ja lapsen kehitystä sekä perheiden vuorovaikutusta.

Lue lisää                      Ilmoittaudu

puisia helmiä joissa kirjaimia

Omaisen aakkoset -ryhmä

Ryhmä on suunnattu mielenterveys- ja päihdeomaiselle, joka on lähtenyt hakemaan omaisyhdistyksestä tukea lähiaikoina. Ryhmän teemoina ovat mm. tunteet, vertaistuki, selviytymiskeinot arkeen sekä voimaantumisen näkökulma. Ryhmä toteutuu etäyhteydellä.

Lue lisää                                  Ilmoittaudu

Nuorten Prospect-ryhmä

Nuorten etäprospect on vertaistukiryhmä 15-29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Ryhmään osallistuminen tukee osallistujien hyvinvointia lisäämällä itseluottamusta ja jaksamista sekä parantamalla elämänlaatua.

Lue lisää                                 Ilmoittaudu

Voimaa opiskeluun -vertaisryhmä

Vertaisryhmä Turku AMK opiskelijoille. Ryhmässä tehdään omaa hyvinvointia ja opinnoissa jaksamista tukevia harjoituksia sekä pohditaan omia rajoja.

Lue lisää                                   Ilmoittaudu
Kuva pohdiskelevan oloisesta vanhemmasta henkilöstä

Vanhempien ryhmä

Vertaistuellinen ryhmä on suunnattu heille, joiden aikuisella lapsella on mielenterveyden haasteita. Ryhmässä käsitellään keskustelussa esiin nousevia teemoja sekä ajankohtaisia aiheita. Ryhmä toteutuu etäyhteydellä.

Valtakunnalliset verkkoryhmät

FinFami-yhdistykset ympäri Suomea järjestävät erilaisia verkossa toteutettavia vertaistukiryhmiä ja muuta ryhmätoimintaa. Keskusliitto on koonnut kotisivuilleen kaikki verkossa toteutettavat ryhmät, joihin voi osallistua paikkakunnasta riippumatta. Katso lisätiedot ryhmistä tämän linkin kautta.

Pin It on Pinterest

Lahjoita