Ryhmät

Avoin ryhmätoiminta

Avoimissa vertaistukiryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Avoimissa ryhmissä on ohjaajana joko yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja. Avoin ryhmätoiminta on osallistujille maksutonta.

Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen!

Kultaisia kehyksiä

Kulttuurikaverit

Kulttuurikaverit -ryhmä on tarkoitettu omaisille jotka haluavat lisätä kulttuurin tuomaa hyvinvointia elämäänsä. Ryhmässä tutustutaan yhdessä kulttuuriin, teatteriin, museoihin ym.

Nuppi koossa -ryhmä Loimaalla

Avoin mielenterveysomaisten ryhmä Loimaalla. Mukaan ovat tervetulleita kaikki, joilla on kokemusta läheisen mielenterveyden haasteista ja jotka toivovat tukea omaan jaksamiseen.

täydentyvä ryhmätoiminta

Yhdistys tarjoaa erilaisia täydentyviä vertaisryhmiä, joihin on mahdollista tulla uutena ryhmäläisenä myös kesken kauden. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat koulutetut vertaisohjaajat. Ryhmiin on kuitenkin hyvä ilmoittautua etukäteen, sillä jotkin ryhmistä saattavat tulla kauden aikana täyteen. Ryhmätoiminta on maksutonta.

Ihmisen kämmenet yhdessä, niiden välissä keltainen kukka

Valo, kasvu, väriloiste -ryhmä

Luovia menetelmiä, mukavaa käsillä tekemistä! Ryhmään osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta luovista menetelmistä tai kädentaidoista, vain kiinnostus aiheeseen riittää sekä rohkeus lähteä kokeilemaan.

Kirjoituspaperia ja kyniä

Elämästä tarinaa -kirjoitusryhmä

Elämästä tarinaa – kirjoitusryhmä. Ryhmässä kirjoitetaan harjoitteiden avulla omaa elämäntarinaa sekä pohditaan sitä kautta omaa elettyä elämää.

Lue lisää                                                                                      Ilmoittaudu
Kaksi kättä

Puolisoryhmä

Ryhmä on suunnattu omaisille, joiden puolisolla on mielenterveys- tai päihdeongelmia.

Lue lisää                                                                               Ilmoittaudu

epävakaa läheisellä -ryhmä

Syksyn 2021 ryhmä on suunnattu heille, joiden muulla läheisellä, kuin omalla vanhemmalla, on epävakaa persoonallisuushäiriö.

 

 

 

Suljettu ryhmätoiminta

Yhdistys tarjoaa erilaisia suljettuja vertaisryhmiä, joihin ei oteta kesken kauden uusia ryhmäläisiä. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat koulutetut vertaisohjaajat. Useat ryhmistä on määritelty omaissuhteen tai kuntoutujan diagnoosin mukaan. Ryhmätoiminta on maksutonta.

Suljettuihin vertaisryhmiin on erillinen ilmoittautuminen tai haku ennen ryhmän alkua. Katso lisätiedot kunkin ryhmän kohdalta.

Kaverukset seisovat ja katsovat auringonlaskua

Aikuiset lapsiomaiset -ryhmä

Aikuisille, joilla on kokemus lapsena tai nuorena siitä, että perheessä on ollut mielenterveys- tai päihdeongelmia esim. vanhemmalla tai sisaruksella.

puisia helmiä joissa kirjaimia

Omaisen aakkoset -ryhmä

Mielenterveys- ja päihdeomaiselle, joka on lähtenyt hakemaan omaisyhdistyksestä tukea lähiaikoina. Ryhmän teemoina mm. tunteet, vertaistuki, selviytymiskeinoja arkeen sekä voimaantumisen näkökulma. Ryhmä järjestetään etäyhteydellä.

Lue lisää                                  Ilmoittaudu
Virkatut pehmolelu mangustit nojailevat toisiinsa

Vertti -perheleiri

Vertti – leiri on suunnattu perheille, joissa vanhemmalla on masennusta ja lapset ovat 7-9-vuotiaita. Leirillä saat tukea vanhemmuuteen ja lapsen kokemusten ymmärtämiseen.

Juokseva ankka

Kokonaisvaltainen rentoutus -ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu kaikille rentoutuksesta kiinnostuneille. Käytännön harjoittelun myötä ryhmä lisää valmiuksia kehon kuunteluun sekä rentoutumiseen. Ryhmässä opetellaan stressinhallintaa ja vietetään vertaistuellista iltaa yhdessä.

Lue lisää                                    Ilmoittaudu
 
Virkattu pehmolelu-mangusti heiluttaa kättää

Iloa luonnosta ja eläimistä -ryhmä.

Iloa luonnosta ja eläimistä -ryhmä on suunnattu 9-12-vuotiaille mielenterveys- ja päihdeläheisille.

Lue lisää                             Ilmoittaudu

Kuva äidistä ja lapsesta rannalla

Hyvä arki lapselle -ryhmä

Syksyllä 2021 alkava valtakunnallinen Hyvä arki lapselle -ryhmä on tarkoitettu vanhemmille, joilla on alaikäisiä lapsia ja perheessä on mielenterveys- tai päihdeongelmia 

Lue lisää                                  Ilmoittaudu

Pin It on Pinterest