Ryhmät

Avoin ryhmätoiminta

Avoimissa vertaistukiryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Avoimissa ryhmissä on ohjaajana joko yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen!

Omaisten jooga

Omaisten jooga järjestetään yhteistyössä Turun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n kanssa. Joogaan ovat tervetulleita kaikki kummankin yhdistyksen jäsenet sekä toiminnasta kiinnostuneet henkilöt.

Kulttuurikaverit

Kulttuurikaverit -ryhmä on tarkoitettu omaisille ja haluavat lisätä kulttuurin tuomaa hyvinvointia elämäänsä.

Nuppi koossa- omaisryhmä Loimaalla

Ryhmä on avoin ryhmä mielenterveysomaisille. Mukaan ovat tervetulleita kaikki, joilla on kokemusta läheisen mielenterveyden haasteista ja jotka toivovat tukea omaan jaksamiseen. Osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista

60+ Lounastreffit

60+ lounastreffien tarkoitus on koota yhteen omaisia hyvän ruuan ja seuran äärelle! Lounastreffit järjestetään kerran kuussa ravintola Verkahovissa. Lounas omakustanteinen.

Omaiskahvila Kaarinassa

Kahvihetki Kaarinan Kiesissä omaisille. Osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista. Tervetuloa!

täydentyvä ryhmätoiminta

Yhdistys tarjoaa erilaisia täydentyviä vertaisryhmiä, joihin on mahdollista tulla uutena ryhmäläisenä myös kesken kauden. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat koulutetut vertaisohjaajat. Ryhmiin on kuitenkin hyvä ilmoittautua etukäteen, sillä jotkin ryhmistä saattavat tulla kauden aikana täyteen. 

Allasjumppa

Allasjumppa omaishoitajille ja vapaaehtoisille. Allasjumppa järjestetään yhteistyössä Turun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n kanssa.

Vanhempainryhmä

Vanhemmalle, jonka lapsella (murrosikäinen tai vanhempi) on mielenterveyden haasteita.

Puolisoryhmä

Uusi keskusteluryhmä omaisille, joiden puoliso/kumppani on mielenterveyskuntoutuja.
Keskusteltavat teemat nousevat osallistujien toiveista, parisuhteeseen liittyen.

Suljettu ryhmätoiminta

Yhdistys tarjoaa erilaisia suljettuja vertaisryhmiä, joihin ei oteta kesken kauden uusia ryhmäläisiä. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat koulutetut vertaisohjaajat. Useat ryhmistä on määritelty omaissuhteen tai kuntoutujan diagnoosin mukaan.

Suljettuihin vertaisryhmiin on erillinen ilmoittautuminen tai haku ennen ryhmän alkua. Katso lisätiedot kunkin ryhmän kohdalta. 

Prospect -ryhmä

Prospect ryhmä on tarkoitettu omaisille, joiden läheisellä on mielenterveyden haasteita. Ryhmässä etsitään uudenlaisia elinvoimaa antavia näkökulmia omaisena olemiseen.

Mustaa valkoiselle - aloitusryhmä

Omaelämäkerran kirjoittamiskurssi sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tarkastelemaan oman elämänsä kulkua ja kehittymään ihmisenä. Soveltuu hyvin myös vapaaehtoisuudesta ja kokemustoimijuudesta kiinnostuneille.

Omaisen aakkoset -ryhmä

Mielenterveys- ja päihdeomaiselle, joka on lähtenyt hakemaan omaisyhdistyksestä apua tilanteeseen lähiaikoina.

Vertti -ryhmä

Perheille, joissa vanhemmalla on masennusta tai kaksisuuntainen mielialahäiriö ja lapset ovat 7-17-vuotiaita.
Ryhmässä saa tukea vanhemmuuteen ja lapsen kokemusten ymmärtämiseen.

Pin It on Pinterest