Ryhmät

Avoin ryhmätoiminta

Avoimissa vertaistukiryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Avoimissa ryhmissä on ohjaajana joko yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen!

Nuorten mitä kuuluu? -ryhmä

Avoin ryhmä nuorille ja nuorille aikuisille! Ryhmä on vertaistuellinen keskustelu-ryhmä. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ja etsitään voimavaroja arkeen.

Kulttuurikaverit

Kulttuurikaverit -ryhmä on tarkoitettu omaisille jotka haluavat lisätä kulttuurin tuomaa hyvinvointia elämäänsä. Ryhmässä tutustutaan yhdessä kulttuuriin, teatteriin, museoihin ym.

Nuppi koossa -ryhmä Loimaalla

Avoin mielenterveysomaisten ryhmä Loimaalla. Mukaan ovat tervetulleita kaikki, joilla on kokemusta läheisen mielenterveyden haasteista ja jotka toivovat tukea omaan jaksamiseen. 

60+ Lounastreffit

60+ lounastreffien tarkoitus on koota yhteen omaisia hyvän ruuan ja seuran äärelle! Lounastreffit järjestetään kerran kuussa ravintola Verkahovissa. Lounas omakustanteinen.

Omaiskahvila Kaarinassa

Kahvihetki Kaarinan Kiesissä omaisille. Osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista. Tervetuloa!

täydentyvä ryhmätoiminta

Yhdistys tarjoaa erilaisia täydentyviä vertaisryhmiä, joihin on mahdollista tulla uutena ryhmäläisenä myös kesken kauden. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat koulutetut vertaisohjaajat. Ryhmiin on kuitenkin hyvä ilmoittautua etukäteen, sillä jotkin ryhmistä saattavat tulla kauden aikana täyteen. 

Vanhempainryhmä

Ryhmä on suunnattu vanhemmille, joilla on huoli lapsensa mielenterveydestä tai päihteiden käytöstä.

Puolisoryhmä

Ryhmä on suunnattu omaisille, joiden puolisolla on mielenterveys- tai päihdeongelmia.

Allasjumppa

Allasjumppa omaishoitajille ja vapaaehtoisille. Allasjumppa järjestetään yhteistyössä Turun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n kanssa.

Lue lisää

Suljettu ryhmätoiminta

Yhdistys tarjoaa erilaisia suljettuja vertaisryhmiä, joihin ei oteta kesken kauden uusia ryhmäläisiä. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat koulutetut vertaisohjaajat. Useat ryhmistä on määritelty omaissuhteen tai kuntoutujan diagnoosin mukaan.

Suljettuihin vertaisryhmiin on erillinen ilmoittautuminen tai haku ennen ryhmän alkua. Katso lisätiedot kunkin ryhmän kohdalta. 

Prospect+ -ryhmä

Prospect+ on tarkoitettu omaisille, jotka ovat käyneet Prospectin aloitusryhmän n. vuosi aikaisemmin.

Vertti -ryhmä

Perheille, joissa vanhemmalla on masennusta tai kaksisuuntainen mielialahäiriö ja lapset ovat 7-17-vuotiaita.
Ryhmässä saa tukea vanhemmuuteen ja lapsen kokemusten ymmärtämiseen.

epävakaa persoonallisuus läheisellä - ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu omaisille, joiden läheisellä on epävakaa persoonallisuushäiriö.  Ryhmä toteutetaan yhteistyössä TYKS:n DKT-työryhmän ja kokemusasiantuntijan kanssa.

Omaisen aakkoset -ryhmä

Mielenterveys- ja päihdeomaiselle, joka on lähtenyt hakemaan omaisyhdistyksestä apua tilanteeseen lähiaikoina. Ryhmässä käsitellään mm. Omaisen prosessin vaiheet, tunteet ja niiden käsittelykeinot, vertaistuki, selviytymiskeinoja arkeen sekä voimaantumisen näkökulma.

Pin It on Pinterest