Tietoa yhdistyksestä

Yhdistys tarjoaa tietoa sekä maksutonta keskusteluapua kaikille, jotka ovat huolissaan läheisen mielenterveydestä tai päihteiden käytöstä.

Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry on vuonna 1984 perustettu omaisyhdistys, joka toiminnallaan edistää omaisten hyvinvointia, kun perheessä tai lähipiirissä ilmenee mielenterveysongelmia tai päihdeiden väärinkäyttöä.

Yhdistys tarjoaa tietoa sekä maksutonta keskusteluapua kaikille, jotka ovat huolissaan läheisensä mielenterveydestä tai päihteiden käytöstä. Yksilöllisen keskusteluavun lisäksi yhdistyksen tärkeitä toimintoja ovat erilaiset vertaistukiryhmät, avoimet teemaillat, koulutukset sekä virkistystoiminta. Näiden lisäksi yhdistys tarjoaa vapaaehtoisia tukihenkilöitä kaikenikäisten omaisten tueksi.

Yhdistys järjestää myös erilaisia koulutuksia ja luentoja ammattilaisille, opiskelijoille sekä muille mielenterveydestä sekä omaistyöstä kiinnostuneille. Yhdistys tekee yhteistyötä mm. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, kuntien, mielenterveystyön ammattilaisten sekä muiden järjestöjen kanssa tuoden esiin omaisten oikeuksia sekä asemaa palveluissa. Yhdistyksen toiminta on tuettu Veikkauksen tuotoilla sekä muiden julkisten toimijoiden myöntämillä avustuksilla.

Yhdistys kasvoi vuoden 2022 alussa, kun FinFami – Salon seudun mielenterveysomaiset ry alkoi toimia yhteisen nimen alla V-S FinFamin kanssa. Salon FinFami perustettiin vuonna 2002, ja sen toiminta-alueita ovat olleet Salon lisäksi Paimio, Somero, Marttila, Koski TL ja Sauvo. Omaistyö näillä alueilla jatkuu kahden vakituisen työntekijän voimin.

Voit tutustua kaikkien FinFamien yhteiseen strategiaan tästä.

Hallitus 2022

Annika Forth

Jäsenet

Rasmus Jääskeläinen

Wilhelmiina Kallio

Tapio Koivisto

Sirpa Pahalahti

Kaisa Pirttisalo

Pinja Uutela

Varajäsenet

Venla Elovaara

Ari Leinonen

Maija Saarela

Osoite
Itäinen Pitkäkatu 11 a
20520 Turku

Puhelin

arkisin klo 9–15

Sähköposti

Yhdistyksen työntekijöiden tiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.

Osoite, Salon toimisto
Turuntie 8 as 13
24100 Salo

Puhelin

arkisin klo 9–15

Yhdistyksen työntekijöiden tiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.

Lahjoita